Meer actueel nieuws over CircusPatz is te vinden op onze Facebookpagina, op Twitter en op Hyves. Ga voor foto's naar Pinterest en Flickr. Bezoek ook ons videokanaal op YouTube!

Geef je op voor de CircusPatz Verhalen*school: verhalenschool@circuspatz.com

Het Verhalen*laboratorium

Verscholen tussen de kunstenaarsateliers in een oude tapijtfabriek aan de Gruttersdijk 12 in Utrecht zit het wonderbaarlijke verhalen*laboratorium van CircusPatz. Ons eigen 'verborgen verhalentuintje' aan de rand van het centrum, 10 minuten lopen van Utrecht CS. Niet alleen worden hier de workshops gegeven, ook bedenken we hier onze eigen verhalen en maken we onze boeken.Wist u ook dat het Wonderbaarlijke Verhalen*laboratorium van CircusPatz te huur is voor inspirerende bijeenkomsten, vergaderingen en workshops?

Mail ons voor meer info.Patz over het opvoeden van zijn kinderen. Mooi artikel uit 'Groter Groeien' magazine over opvoeden en fantasie...

>> lees! (pdf)'Talent voor fantasie is net zo waardevol als talent voor rekenen, taal en sport...'

Omdat we bij CircusPatz Fantasie enorm belangrijk vinden zijn we in oktober 2012 de Verhalenschool voor kids en jongeren gestart. In verschillende workshops willen we kinderen spelenderwijs maar ook d.m.v. echte verhaallessen laten zien dat je met je fantasie de meest prachtigste, spannendste of raarste verhalen kan maken. Voor kinderen die gewoon eens willen proberen of ze verhalenmaken leuk vinden en voor kids die al lol hebben in het maken van hun eigen verhalen.

Alle workshops vinden plaats in ons nieuwe Wonderbaarlijke Verhalen*laboratorium (waar we ook onze verhalen maken) in de oude tapijtfabriek aan de Gruttersdijk 12 te Utrecht.Op Verhalenjacht! (1 dag, voor volwassenen)

Voor volwassenen
Docent: Patz van der Sloot

Voor wie is de workshop?

Voor volwassenen die een dag lang op verhalenjacht willen gaan.

Wat ga je doen?

Samen met Verhalenjager en oprichter van CircusPatz Patz van der Sloot ga je in het Verhalen*laboratorium een dag lang op strooptocht naar je eigen opmerkelijke en wonderbaarlijke verhalen. Het is zeker geen schrijfworkshop, het is een dag vol verbeeldingskracht en inspiratie. Inclusief lunch.

Steekwoorden: spelenderwijs, op ontdekkingstocht, creatief, verzinnen, inspiratie, verhalen

Aantal lessen: 1
Tijden: 11.00 tot 16.00 uur
Start op: Zaterdag 11 januari 2014 (1 dag)
Kosten: € 75,= (inclusief lunch, koffie en thee)

Maximum aantal deelnemers: 6
Aan de slag met je eigen verhalenkistje!

Voor kids van: 8 tot ongeveer 12 jaar
Docent: Patz van der Sloot

Voor wie is de workshop?

Voor meisjes en jongens van 8 tot 12 die plezier hebben in het bedenken en schrijven van verhalen en daar ook echt beter in willen worden.

Wat ga je doen?

Samen met Patz ga je in het Verhalen*laboratorium op strooptocht naar buitengewone verhalen. Je leert een verhaal te bedenken en het nog leuker te maken door er bijzondere zaken in te stoppen. We stellen gekke vragen en geven vreemde opdrachten. Je mag spannende attributen meenemen. Zo vul, schrijf, teken, knip en plak je in 6 lessen jouw eigen verhalenkistje!

Steekwoorden: spelenderwijs, op ontdekkingstocht, creatief, verzinnen.

Aantal lessen: 6 x 1,5 uur
Tijden: Zondagochtend van 11.00 tot 12.30
Start op: Zondag 5 januari 2014, laatste les 9 febr, 1 week voor de voorjaarsvakantie. *vol*
Kosten: € 100,=

Maximum aantal deelnemers: 8

Docent Patz van der Sloot

Na 15 jaar als reclamebedenker in de reclame te hebben rondgelopen was het de hoogste tijd om op zoek te gaan naar de aller-aller-leukste baan die Patz maar kon bedenken. Iedereen verklaarde Patz voor gek toen hij besloot verhalenmaker te worden. Want dromen zijn immers bedrog. Patz hield vol en startte in 2007 het Wonderbaarlijke Verhalenlaboratorium CircusPatz. Inmiddels heeft Patz als verhalenmaker, illustrator of auteur aan het begin gestaan van meer dan 15 boektitels en verhaalproducten.