Nieuws!


Nieuwe Kinderzwerfboekenkist:de Montessorischool Buiten Wittevrouwen in Utrecht

Juf Marije nam onze derde Kinderzwerfboekenkist is ontvangst. We hopen wederom dat het maar een mooi startpunt mag worden van heel veel Zwerfboeken...


Onze tweede Kinderzwerfboekenkist is geplaatst!


Op Basisschool Lucas-Galecop in Nieuwegein hebben we onze tweede Kinderzwerfboekenkist mogen plaatsen. We hopen weer dat er maar veel Kinderzwerfboeken vanuit de kist zullen gaan rondzwerven!


De eerste CircusPatz Kinderzwerfboeken-kist!


Met enorme hulp van Anne Lutje Schipholt, Haags ambassadeur vh Kinderzwerfboek, vulde we onze eerste Kinderzwerfboekenkist en plaatste deze bij basisschool Kindergemeenschap de Werkplaats in Bilthoven. We hopen van harte en nog veel te mogen plaatsen!Boeken voor de Kinderzwerfboekenkist.


CircusPatz is altijd op zoek naar kinderzwerfboeken. Dit mogen nieuwe boeken zijn, maar ook gebruikte kinderboeken zijn van harte welkom. Altijd mooi als er weer iemand blij van kan worden.CircusPatz en de Kinderzwerfboekenkist

Kinderzwerfboek laat alle kinderen lezen


Lezen is heel erg belangrijk voor je ontwikkeling. Kinderen die lezen, gaan gemiddeld drie jaar langer naar school. Hierdoor hebben ze later meer kans op een goede toekomst. Maar lezen is vooral ook erg leuk en ontspannend. Kinderzwerfboek wil daarom alle kinderen de mogelijkheid bieden om leuke boeken te lezen.

Het idee van Kinderzwerfboek is simpel: kinderboeken met een zwerfsticker worden overal achtergelaten. Kinderen mogen ze gratis meenemen om te lezen. Ze moeten ze daarna wel weer laten zwerven. De zwerftocht van boeken kan worden gevolgd op de speciale website; http://www.kinderzwerfboek.nl
De Kinderzwerfboekenkist van CircusPatz in Basisschool Kindergemeenschap de Werkplaats in Bilthoven


Omdat CircusPatz voor 1000% achter dit initiatief staat is het ons plan om in de provincie Utrecht een aantal Kinderzwerfboeken-kisten te plaatsen en bij te houden. Met eigen, maar natuurlijk ook gewoon met mooie, gekke, verassende en spannende andere boeken. Nieuw of oud. Het maakt eigenlijk niet zoveel uit. De Kinderzwerfboekenkisten dienen als startpunt (of het zwerfboek kan weer terug worden gebracht naar de kist). Hiervandaan kan de reis van het Zwerfboek beginnen.

Kinderzwerfboek wil zoveel mogelijk boeken laten rondzwerven. Het liefst meer dan een miljoen! Zodat alle kinderen overal leuke boeken kunnen vinden. Kinderzwerfboek krijgt soms van uitgeverijen kinderboeken, maar dat is niet genoeg. We hebben nog véél meer boeken nodig. Daarom vragen we iedereen om de boekenkast in te duiken of de zolder op te ruimen. Want is toch zonde al boeken niet meer gelezen worden? Gun een ander ook leesplezier en doe mee met Kinderzwerfboek!

Kinderzwerfboek is een idee van Leo Dijkgraaf. Hij gaf het idee cadeau aan Nationaal Fonds Kinderhulp ter gelegenheid van het 50 jarig jubileum van het kinderfonds in 2010.