Meer actueel nieuws over de voortgang van 'Het Jongetje vol Verhalen (en het Circus met Niets)' is te vinden op onze Facebookpagina, op Twitter en op Hyves. Ga voor foto's naar Pinterest en Flickr. Bezoek ook ons videokanaal op YouTube!

De Createurs achter 'Het Jongetje vol Verhalen (en het Circus met Niets)'


Nina Smit
Illustrator van 'Het Jongetje vol Verhalen'

>>Meer info


Patz van der Sloot
Auteur en bedenker van'Het Jongetje vol Verhalen'

>>Meer info


Marck van Dooren
Vormgever van ''Het Jongetje vol Verhalen'

>>Meer info


'...Met een hoofd vol verhalen maak je nu geen doelpunten en word je later zeker geen bankdirecteur.'


Welkom bij de pagina van ons nieuwste en wellicht meest ambitieuze verhaalproject; Het Jongetje vol Verhalen (en het Circus met Niets)'. Dit verhaal is misschien wel het belangrijkste verhaal dat CircusPatz tot nu toe heeft verteld.

Dit keer geen landkaarten en zeeavonturen. Door middel van de betoverende illustraties van debutant Nina Smit, een vleugje tekst van Circusdirecteur Patz van der Sloot en de vormgeving van circusveteraan Marck van Dooren vertellen we het verhaal van een jongetje vol fantasie in een wereld die
het belang van fantasie niet wil zien. '...Met een hoofd vol verhalen maak je nu geen doelpunten en word je later zeker geen directeur.'

Door middel van een wonderlijk boek en wellicht ook een net zo'n wonderlijke film laten we zien wat er gebeurd als een jongetje vol verhalen een circus tegenkomt dat alles is kwijtgeraakt.

Illustrator Nina Smit

In 2010 studeerde Nina af in de richting HBO Illustratie aan de kunstacademie ArtEZ in Zwolle. Sindsdien is ze aan het werk als freelance illustrator. Ze exposeert met haar werk, heeft haar eigen wenskaarten collectie en is nu bezig haar lang gekoesterde wens werkelijkheid te laten worden; het illustreren van een kinderboek.

Tijdens haar studie aan de academie ontwikkelde Nina een eigen stijl door uit haar comfort zone te stappen en te experimenteren met verschillende materialen en technieken. Dit experimentele zie je terug in haar werk. Elke illustratie is een soort zoektocht naar het perfecte beeld. Van te voren staat niet vast hoe het eindresultaat zal zijn. Ze tekent, gumt, plakt, scheurt, tekent nog eens, gumt weer. Net zo lang tot het beeld het gevoel en de sfeer heeft waar ze naar op zoek was. Want bovenal wil ze met haar illustraties de kijker raken, een gevoel losmaken. Dat kan alleen wanneer alles klopt. Het moet een perfecte samenhang zijn van compositie, verhaal, kleurstelling en materiaalgebruik.


Meer dan 11 meter aan illustratie...

Het verhaal vertellen we in een lange doorlopende illustratie van meer dan 11 meter verdeeld over 14 grote (80cm x 30 cm) spreads. De 14 illustraties vormen samen een aansluitend en doorlopend beeld. Ook de tekst (onderaan in de banier) loopt door.

Belangrijk Boodschap

Voor CircusPatz is dit de eerste keer dat we een prentenboek gaan maken. 'Het is anders dan alles wat we gedaan hebben', zegt Patz van der Sloot, oprichter en verhalenmaker bij CircusPatz 'Het is meer dan een prentenboek. Het verhaal is bijna de basis van alles wat we bij CircusPatz doen en belangrijk vinden en is bijvoorbeeld ook precies wat we met onze Verhalen*school voor ogen hebben'. 'De boodschap achter het verhaal is een belangrijke, een goede fantasie kan een talent zijn. Een talent waar je later geweldige dingen mee kan doen. Maar als je het niet koestert en stimuleert zou het zomaar kunnen verdwijnen'.
Volg de totstandkoming van Het Jongetje Vol Verhalen (en het Circus met Niets).


We houden alle avonturen rond de creatie van 'Het Jongetje vol Verhalen (en het Circus met Niets) bij op onze Facebookpagina. Neem eens een kijk op http://www.facebook.com/circuspatz