Meer actueel nieuws over CircusPatz is te vinden op onze Facebookpagina, op Twitter en op Hyves. Ga voor foto's naar Pinterest en Flickr. Bezoek ook ons videokanaal op YouTube!

Wist u dat we ook voor derden verhalen en verhaalproducten maken? Van lespakketten en complete boekproducties tot complete verhaalformats, allemaal met net zoveel passie en vakmanschap bedacht en gemaakt als onze eigen verhalen...

>> Meer info


Wat doet het Wonderbaarlijke Verhalen*laboratorium CircusPatz en waarom doen ze dat?

>> Bekijk het filmpje op YouTube...


Patz over het opvoeden van zijn kinderen. Mooi artikel uit 'Groter Groeien' magazine over opvoeden en fantasie...

>> lees! (pdf)


Mariëtte Ciggaar


Dacht vroeger altijd dat iedereen gewoon ging doen wat hij of zij leuk vond. En dat je daar dan gewoon je geld mee verdiende. Dus dat ging ze doen. Na de Regieopleiding in Amsterdam, ging ze haar geld verdienen met theater maken. En koken. En reclamefilmpjes en tekenfilms inspreken. En toen ze Patz tegenkwam, ging ze ook schrijven. Want hij herinnerde haar aan een hele oude droom: schrijver worden. En nu schrijft ze boeken vol over wat ze allemaal zou willen beleven. En dat ze ook heel graag dierenarts wilde worden maar een ramp was in natuur- en scheikunde, daar hebben we het maar niet over. Misschien iets voor een volgend leven, als ze wat beter haar best doet op school...?

Circus-Auteur van: Het Ministerie van Zeer Geheime Zaken en het Verzonken Labyrint, Het Ministerie van Zeer Geheime Zaken en de Splijtende Stad, Kick Fearless en Villa Willemina.


Nicole van Dooren

www.bangeteddybeer.nl

Nicole klom als welp in bomen, stookte kampvuren, bouwde hutten en beleefde allerlei avonturen. Tegenwoordig staat ze bij de Kamer van Koophandel bekend als leider van De Bende van Beer. Maakt sinds 1999 illustraties voor lesmethoden, boeken en brochures onder de naam Bange Teddybeer Produkties. Werkt voor uitgeverijen, musea en een chocoladefabriek. Maakt en verkoopt als Beertje Boef sinds een paar jaar eigenwijze geboortekaartjes en stoere strijkapplicaties. Al met al een bezige beer. En ja, familie van zwaan en vos. Wat een beestenboel.

Circus-Illustrator van: Hoe jij de Wonderbaarlijke Avontureneilanden ontdekte en Villa Willemina.

Marck van Dooren
www.zwaanenvos.nl

Marck tekende als jongetje vaak het huis waarin hij later zou gaan wonen: een kasteel van hout met een gracht vol dolfijnen en een duikplank. Met palmbomen op de torens. Met gorillawachters. Een hangmat om boeken in te lezen. En een watervoorziening gemaakt van luchtdruk LEGO. Dat kasteel kreeg natuurlijk een speciale naam en een mooi logo op de torenvlaggen. Nu woont hij in een gezellige bunker en maakt nog steeds logo’s. Voor de ‘Hoe jij...’ ontdekavonturen, het Ministerie van Zeer Geheime Zaken en de Club van Avontuurlijke Meisjes en Jongens. Onder de schuilnaam zwaan en vos ontwerpt Marck soms ook voor anderen. Kijk maar eens op zijn site.

Circus-Vormgever van: Alle omslagen van MvZGZ, De hele MvZGZ speurpuzzel 'Het Verdwenen Spiegelpaleis en de Orde van de Weerheren'. Alle (luister)boeken van de 'Hoe jij...' ontdekavonturen, De Vakantie Avonturenkoffer en Villa Willemina.

Krista Izelaar


Was zo’n kind dat altijd zat te lezen en droomde over andere werelden. Kreeg later enige realiteitszin en ging werken als copywriter in de reclame. Specialiseerde zich in de afgelopen zeven jaar steeds meer in het schrijven van puntgave teksten én in de ‘doelgroep’ kinderen. Is hartstikke te huur als freelancer. Met het schrijven van de boeken voor CircusPatz kwam een droom uit: kinderen nu zélf laten beleven dat je in je hoofd overal naartoe kunt reizen. En dat alles mogelijk is.

Circus-Auteur van: Hoe jij de Wonderbaarlijke Avontureneilanden ontdekte, Hoe jij de Magistrale Avonturenplaneten ontdekte, Hoe jij de nog onbekende Avontureneilanden ontdekte (luisterboek).

Denise van Leeuwen


De illustrator Denise van Leeuwen is bekend van onder andere ELLE en CJP. Ze heeft een vliegende start gemaakt als freelancer toen ze in 2006 voor de glossy bladen ging werken en een landelijke campagne voor CJP illustreerde. Haar tekeningen gaan de wereld over in de boeken van Illusive. Na haar ervaring als redactioneel en mode-illustrator is ze bij het circus gegaan om de Planetenavonturen te illustreren. Het is een geweldige samenwerking geworden! Zelf zegt ze onder de indruk te zijn van Krista’s verhalen en nog nooit zo geïnspireerd te zijn geweest. “Ze zijn super vet!” aldus, Denise van Leeuwen over de verhalen van Krista Izelaar (bron: twitter).

Circus-Illustrator van: Hoe jij de Magistrale Avonturenplaneten Ontdekte en de omslag van ons nieuwste Kick Fearless avontuur.

Ingrid Mulder


Ingrid Mulder is geboren in een klein Drents dorpje en ze wist, zodra ze letters leerde schrijven, dat ze schrijfster wilde worden. Al was het maar om even helemaal weg te zijn uit dat dorpje waar nooit eens iets gebeurde. Haar verhalen van toen gingen dan ook altijd over spannende dingen als ontvoeringen, of over kinderen die ineens in een dier veranderden. Eenmaal volwassen ging ze eerst iets heel anders doen, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan, zeggen ze dan. Ze begon toch weer te schrijven. En nu… kan ze niet meer stoppen!

Circus-Auteur van: Het Ministerie van Zeer Geheime Zaken en het Verloren Legioen. Ingrid werkt op dit moment aan een nieuwe spannende serie voor CircusPatz...

Michel Maas

Circus-Illustrator van: Hoe jij de Wonderbaarlijke Avontureneilanden ontdekte.

Hans van der Baan

www.hansvanderbaan.com

Droomde als jochie van een baan bij LEGO: in een enorme hal tussen bergen LEGO steentjes de hele dag nieuwe LEGO 'dingen' bedenken! Begon begin jaren negentig met het illustreren van house platen op een Apple LC475 en Photoshop 2.0 Volgde daarna een opleiding grafisch ontwerpen aan de Kunst Academie Den Bosch. Inmiddels vader van 3, partner van 1 en sinds februari 2008 'eigen baas'. Ontwerpt o.a. boeken, verpakkingen en huisstijlen voor bijv. wetenschappers, bakkers en Circusdirecteuren uit Australië, Duitsland en Nederland. Zit nog regelmatig op zondag "met zijn zoon" LEGO ruimteschepen 'uit te vinden'.

Circus-vormgever van: al het 'binnenwerk' van de boeken van MvZGZ, Kick Fearless, De Buitengewoon Opmerkelijke Dagboeken van Gregor Groentestein (omslag en binnenwerk).

Nina Smit
www.nina-smit.nl

‘Bollie en Lollie’, zo heette het allereerste boek dat Nina maakte. Heel klein was het boekje, en Nina toen ook nog. Tekenen deed ze het liefst van alles. Maar soms legde ze haar potlood even neer. Dan trok ze haar laarzen aan en ging ze op pad om avonturen te beleven en geheime hutten te bouwen. Nu is Nina, afgestudeerd en wel, hard aan het werk als freelance illustrator. Ze illustreert een heel spannend en hartstikke inspirerend verhaal voor CircusPatz, waar ze al haar fantasie in kwijt kan! Tussendoor doet ze ook nog andere dingen, geboortekaartjes maken bijvoorbeeld. Neem maar eens een kijkje op haar site.

Circus-Illustrator van: "Het Jongetje vol Verhalen (en het Circus met Niets)" Release najaar 2013.

Esther Veereschild
www.mokka.nl

Circus-Ontwerper van: Mijn Tekenboekrugzak.

Lineke van den Boezem

Circus-Auteur van: Het verdwenen Spiegelpaleis en de Orde van de Weerheren.

Niels Schultz

Circus-Verhaalbewerker van:De Buitengewoon Opmerkelijke Dagboeken van Gregor Groentestein en stond als verhaalmaker aan de wieg van meerdere CircusPatz boeken.

Patz van der Sloot
http://wonderbaarlijkeavonturen.blogspot.com/

Na 15 jaar als reclamebedenker in de reclame te hebben rondgelopen was het de hoogste tijd om op zoek te gaan naar de aller-aller-leukste baan die Patz maar kon bedenken. Iedereen verklaarde Patz voor gek toen hij besloot verhalenmaker te worden. Want dromen zijn immers bedrog. Patz hield vol en startte in 2007 het Wonderbaarlijke Verhalenlaboratorium CircusPatz. Naast het maken en bedenken van verhalen is hij onlangs begonnen aan een nieuwe droom; Een verhalen*school voor kids!

Liefhebber van Planeten en Sterren, Verzamelaar van Buitengewoon Rare Objecten, Notoire Leunstoel Avonturier, Amateur Schatzoeker, Verhalenjager, Ambassadeur van de Fantasie en oprichter/verhalenmaker Wonderbaarlijke Verhalen*laboratorium CircusPatz.