Welkom bij de eerste Speurpuzzel van het Ministerie van Zeer Geheime Zaken


Ministerie van Zeer Geheime Zaken: Het verdwenen Spiegelpaleis en de Orde van de Weerheren

Het spannendste Speurboek met jou in de hoofdrol!: los zelf de zaak op van het verdwenen Spiegelpaleis en de Orde van de Weerheren...

Wat gebeurt er als het wereldberoemde Spiegelpaleis op klaarlichte dag zomaar van het strand van het Duineiland wordt opgetild en meegeblazen door een windhoos? Dan komt het Ministerie van Zeer Geheime Zaken in actie om dit zeer mysterieuze mysterie tot op de bodem uit te zoeken.

Het Ministerie van Zeer Geheime Zaken lost zaken op die zo vreemd zijn, dat de politie en gewone geheime diensten ze niet op kunnen lossen. Daarom zoekt het ministerie zeer slimme meisjes en jongens om de zeer mysterieuze zaken op te lossen. Want kinderen zijn voor sommige zaken nou eenmaal de beste geheim agenten, omdat kinderen anders denken dan volwassenen. Wie weet is het Ministerie wel op zoek naar jou!Wat is een Speurboek eigenlijk?

Het Speurboek of dossier bestaat uit het Zeer Geheim Handboek voor agenten van het Ministerie van Zeer Geheime zaken, bewijsmaterialen, foto’s, geluidsfragmenten en filmpjes waarmee de agent de zaak kan oplossen. Sommige bewijzen zitten in het dossier, andere zijn van de Zeer Geheime website van het Ministerie van Zeer Geheime Zaken af te halen. Je moet het dossier zien als een combinatie tussen een spannend jeugdboek en een speurpuzzel. De zaak moet met jou hulp opgelost worden.

Vaak gestelde vragen...

Kom je er niet helemaal uit of heb je vragen? Kijk naar de 'vaak gestelde vragen' pagina...Lees verder


Heb je dit filmpje wel eens gezien? Een echte windhoos, zomaar vlak bij het duineiland Texel. Windhoos in Nederland? Toeval of is er meer aan de hand?


Wat zit eigenlijk in een Speurboek? Neem een Zeer Geheim kijkje in het speurboek over het Verdwenen Spiegelpaleis en de Orde van de Weerheren...